Hangulat

 2013.05.18. 09:07

Hű, elkapott a romantikus hangulat. Szerelmes hangulat. Talán ezt váltja ki belőlem a névtelenség?

Másokban azt a sok dühöt és elfojtást hozza felszínre, nálam pedig ezt... Vagyis elfojtom magamban. 

Jó, jogos, nincs ebben semmi újdonság. Mióta az eszemet tudom, iróniával és gúnnyal próbálom leplezni, hogy mennyire vágyom arra a Valakire, de főként az érzésre, hogy a legfontosabb legyek és valaki nekem is a legfontosabb legyen.

Az elején még az érzés a fontos, nem? Az, hogy ki fogja ezt betölteni, az másodlagos. És reményeim szerint egy nap majd az a személy fogja az érzést magában hordozni. Akkor már nem lesz helyettesíthető akárkivel, akkor már nem remélhetem, hogy másnál találom meg a szerelmet, mert nála lesz az enyém és meg kell bíznom benne, hogy vigyáz az Érzésre és rám.

Sok év lemaradást behozva megnéztem a Meet Joe Balck című filmet.
És az jutott eszembe, azon gondolkoztam, hogy a végén azért is happy end, hogy az elején megismert kávézós srác visszajön, mert a szerelmük még egy emberrel gazdagodott. Tudom, furcsa megfogalmazás, de valahogy úgy képzelem el, hogy ketten is szerették a lányt és így ő két embernyi szeretetet tud visszaadni a fiúnak.

De most az jutott eszembe, hogy pont azért a különleges kapcsolatért, ami az egyszerű, lenyűgöző fiatal férfi és a napi munkára készülő nő között volt, azért a kötődésért viselte el az érzelmük még azt a különleges harmadik felet is...

Te mit gondolsz, Olvasó?

Valószínűleg azt, hogy ideje abbahagynom a romantikus filmet nézését. És Isten látja lelkemet, igazad van! :) 
De az ember a pótlékot keresi az igazi helyett. De erről majd máskor.

A mai felvetés... Létezik az az érzés, amit annyian annyiszor keresnek? Néha hiszem, hogy igen, de az érzés csak percekig-napokig-évekig tart. Ami ilyen jó, annak múlnia kell? Nem tarthat? Túlzottan a tenyerén hordozna minket a világ? Meg kell feszülni egy kapcsolatban, hogy az tovább tartson?

És ismét egy idézet, ami eszembe ötlött.


Miért is bánok magammal keményen
- kérded - sőt olykor embertelenül? 
Tekintsd a hangszert, s tűnődj a tényen: 
a húr is csak akkor zeng, ha feszül.

Fodor Ákos

Szép napot Neked is, kedves Olvasó, vigyázz magadra!

A bejegyzés trackback címe:

https://forrasjegyzetek.blog.hu/api/trackback/id/tr965305671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása